Loading...

MLE samenstel

De geïntegreerde oplossing voor uw samenstelpraktijk

Met MLE samenstel genereert u als accountant in één werkproces een jaarrekening, publicatiestukken, een accountantsrapport, een samensteldossier en een SBR instance. Het is een volledig geïntegreerd werkproces.

Voor elke post voert u direct alle samenstelwerkzaamheden uit, u voert correcties en herrubriceringen door, werkt het volledige werkprogramma af en voegt de geldende grondslagen en toelichtingen toe.

Samenstellen in 7 stappen

MLE samenstel 7-stappenplan
Risicogericht samenstellen

Dan volgt een belangrijke stap in het risicogericht samenstellen: de uitvoering van de initiële cijferanalyse en het bepalen van de aanpak. U stelt eerst de materialiteit vast, daarna classificeert u de posten. De materialiteit, uw ervaring met de klant, de bedrijfsverkenning en de tussentijdse werkzaamheden zijn daarbij bepalend.

Posten waarin zich afwijkingen van materieel belang kunnen voordoen, classificeert u als belangrijke posten. Op deze posten verricht u uitgebreide werkzaamheden (procedures).

MLE samenstel doet een passend voorstel voor het werkprogramma op basis van branche, classificatie belangrijke posten en materialiteit.

XBRL onder de motorkap

XBRL zit in MLE samenstel onder de motorkap, zonder dat u daar last van hebt. Aan het begin van de opdracht kiest u een taxonomie (bijvoorbeeld Fiscaal klein). Op basis van deze keuze wordt de formulierenset in MLE samenstel opgebouwd.

XBRL is in MLE samenstel gekoppeld aan de velden in de applicatie. Direct bij het inlezen van de grootboekrekeningen worden deze gekoppeld aan de XBRL taxonomie. Bij het invullen van de toelichtingen in de formulieren wordt onder water continu XBRL gegenereerd.

In stap 7 van de workflow is de XBRL instance klaar om te deponeren. De publicatiestukken zijn een leesbare versie van de XBRL instance. MLE samenstel biedt u een directe 'viewer' van de XBRL instance.

Open standaarden als basis

MLE samenstel is opgebouwd binnen open standaarden, zoals XML, HTML5 en SOAP. Hierdoor kunnen we relatief eenvoudig koppelingen met andere pakketten realiseren. Daarnaast maakt MLE samenstel gebruik van Microsoft Office InfoPath.

Pas uw eigen huisstijl toe

De jaarrekening kan eruit zien als het jaarverslag van een beursgenoteerde onderneming. U kunt de huisstijl van uw eigen accountantskantoor toepassen. De gegevens uit het MLE samensteldossier worden opgenomen in uw rapport via een directe HTML5-koppeling.

SBR instance en Digipoort

MLE samenstel maakt het u gemakkelijk: u kunt de publicatiestukken digitaal versturen. Rechtstreeks vanuit MLE, door de SBR instance in te dienen bij Digipoort, of via koppelingen met de portals van CreAim of PinkWeb.

Systeemvereisten MLE samenstel

De technische systeemvereisten voor het gebruik van MLE samenstel zijn:

  • Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2003 of hoger
  • MS Office 2010 (32 bit) of hoger
  • MS Office InfoPath 2010 (32 bit) of hoger
  • Internet Explorer 8 of hoger
  • .NET Framework 4.0
Op al onze aanbiedingen en overeenkomsten zijn de Verwerkersovereenkomst (bestaande uit het Data Pro Statement en de Standaardclausules voor verwerkingen) en de Nederland ICT Voorwaarden 2014 van toepassing.
THINK PROFESSIONAL | LET'S MLE